Komentář V. kolo

23.09.2012 19:19

Tachovsko - Fotbal – II. třída: V pátém kole padlo 26 branek a na sedm zápasů přišlo 382 diváků.

 
 
O víkendu bylo odehráno kompletní páté kolo okresního přeboru druhé třídy a největší překvapení se zrodilo v Maršovkách, kde nováček ze Studánky vybojoval dva body. Pro příznivce fotbalu je také překvapením poslední místo Konstantinek v průběžné tabulce. Tahák kola skončil v Boru výhrou Bezdružic.

V kole padlo šestadvacet branek, nejvíce ve Kšicích (6) a nejméně v Boru (1). Do ochozů přišlo 382 diváků. Největší návštěvu zaznamenali v Boru (80) a nejméně příznivců vidělo utkání v Sulislavi (32). Rozhodčí udělili pouhých deset žlutých karet a jediným hříšníkem kola, který musel předčasně pod sprchy, byl Luděk Beran z Bezdružic.

Rezerva Tachova vstoupila do přeboru jak nejlépe mohla a zůstala bez ztráty bodů i po pátém kole. Konstantinky prožívají nejhorší úvod sezony a přesto, že šly v Tachově do vedení zásluhou Michala Pohlota, na body nedosáhly. Domácí ještě do přestávky vyrovnali a po ní se trefili Hána a Drozda (3:1).

Damnovští také nemohou nad začátkem sezony jásat a ve Kšicích museli spolknout hořkou pilulku v podobě šestigólového přídělu. Domácí vedli už od sedmé minuty brankou Saka, jenž si tak „zadělal" na pozdější hattrick. Ve druhém poločasu inkasoval Damnov už v 50. minutě třetí branku a jeho šance na obrat vzali za své. Naopak odvezli si ze Kšic pěkný výprask (6:0).

Tahák kola se hrál v Boru a o osudu utkání rozhodla už 17. minuta, kdy se trefil bezdružický Filip. Borští marně dobývali branku Jiskry a nevyužili ani půlhodinovou „přesilovku". V 58. minutě byl vyloučen gólman hostů Beran za udeření hráče soupeře. Domácí nedokázali proměnit některé slibné příležitosti a zkušení hosté nejtěsnější vedení udrželi (0:1).

Největší překvapení kola se zrodilo v Maršovkách. Hraničář, který je jedním z kandidátů na nejvyšší příčky, přenechal dva body nováčku soutěže ze Studánky. Dynamo, které do tohoto kola ještě nebodovalo, udrželo do poločasu bezbrankový stav a po přestávce šlo brankou Vondráška dokonce do vedení. Za domácí srovnal kanonýr Boček, ale ani on už další branku nepřidal. V penaltovém rozstřelu se více dařilo hostům, kteří se tak radovali z prvních dvou bodů v soutěži (1:1, PK 3:4).

Zápas dvou týmů ze spodku tabulky měl dramatický průběh, ve kterém domácí nedokázali zopakovat výkon z Konstantinek a v souboji s Černošínem tahali za kratší konec. Skóre otevřel ve 23. minutě černošínský Melich, který později přidal další dvě branky. Domácí ještě před odchodem do šaten vyrovnali Coufalem, ale po hodině hry prohrávali 1:3 a na jejich porážce už nic nezměnila ani branka v samém závěru utkání (2:3).

Nováček ze Záchlumí byl na hřišti soupeře opět úspěšný. Tentokrát to odnesli fotbalisté Sulislavi. Motor šel do vedení brankou Bouzka ze třicáté minuty a do kabin odcházel s nejtěsnějším vedením. Sulislavští se potýkali se špatnou koncovkou a zákonitě přišel trest. Záchlumští se brankami Kříže a M. Štrejna mladšího dostali do „trháku". Sedm minut před závěrem vykřesal naději Löbl, ale domácí se už na více nezmohli. Naopak, v poslední minutě vstřelil svou druhou branku v utkání K. Kříž (1:4).

Kostelečtí v Plané své příznivce zklamali. Proti domácímu celku nezopakovali své střelecké „představení" z minulých kol a vyšli v koncovce úplně naprázdno. Plánští navázali na dobrý vstup do soutěže a brankou Kulíře do šatny měli navrch. Když stejný hráč Plané vsítil svou druhou branku v utkání, bylo prakticky rozhodnuto. Přes snahu Kostelce dostat se zpět do zápasu udrželi domácí čisté konto a pět minut před závěrečným hvizdem přidali Peklem třetí branku (3:0).

Fakta k utkáním a sestavy všech mužstev najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.