Komentář VI. kolo

01.10.2012 19:30

II. třída: V šestém kole padlo 28 branek, jediným hříšníkem byl T. Makrlík.

Šesté kolo okresního přeboru druhé třídy přineslo několik překvapeních. Největší se zrodilo v Černošíně, kde klopýtl lídr z Tachova. Zrodily se tři remízy.

Jeden z nerozhodných výsledků se zrodil v Záchlumí, kde nováček přivítal v „sousedském" derby Konstantinovy Lázně. Motor tahal celý zápas za kratší konec a konečnou remízu mu zachránil zkušený M. Štrejn starší, jenž srovnal v poslední minutě. V penaltovém rozstřelu si bod navíc připsali hosté, kteří ale stále čekají na první výhru v soutěži (2:2, PK 4:5).

V Damnově mělo derby náboj. Borští sahali po třech bodech, ale v závěru přišla chyba gólmana a domácí vyrovnali z pokutového kopu. Lépe pak zvládli i penaltový rozstřel. Připsali si tak po nevýrazných výkonech z předchozích kol v souboji s favoritem cenné dva body (3:3, PK 5:2).

V utkání Jiskry s Planou se první branky dočkali příznivci až ve druhém poločasu. Skóre utkání otevřel v 53. minutě plánský Kulíř, ale tři minuty na to bezdružický Korynta vyrovnal. Kanonýr domácích se rozstřílel a potvrdil to i v tomto ukání, když přidal další dvě branky (3:1).

Utkání dvou celků ze dna tabulky vyznělo pro domácí Studánku. Lomští se sice dostali zásluhou Stece do vedení, ovšem vstup do druhého poločasu nezvládli. Dva slepené góly Janovce převážili misky vah ve prospěch Dynama, který pojistil výhru třetí brankou a slavil tak první výhru v soutěži (3:1).
Favorizovaná rezerva Tachova v Černošíně ztratila. Na vedení hostů odpověděl v závěru střídající Panuška a domácí si připsali dokonce „premiérový" bod za zvládnuté penalty. Černošínští se tak postarali o překvapení kola, když s lídrem soutěže získali dva body (1:1, PK 4:3).

Sulislavští nevstoupili do soutěže podle svých představ a na první výhru stále čekají. Nad jejich síly byli při jejich současné formě i kšičtí fotbalisté. Domácí opět propadli v koncovce a naopak, před svou brankou dvakrát neubránili Saka a to se jim stalo osudným. Hosté navázali na dobré výkony z jara a stávají se štikou přeboru. Kšičtí mladíci nasbírali dost zkušeností a mohou hodně komplikovat úlohu favoritů (0:2).

Ostře sledované bylo utkání v Kostelci kam přijel Částkov. Někteří hráči Hraničáře dojeli na poslední chvíli a jak se ukázalo, dlouho se rozkoukávali. Domácí si totiž vypracovali třígólové vedení a na Částkov by si v této chvíli těžko někdo vsadil. Kostelečtí ale tříbrankové vedení přecenili a zkušený borci Hraničáře začali „řádit". Ještě do přestávky snížili na rozdíl jedné branky. Dlouho to vypadalo, že domácí své nejtěsnější vedení udrží, ale dvanáct minut před koncem se podruhé v tomto utkání přihlásil o slovo kanonýr Boček a zajistil hostům remízu. Zklamaní domácí pak nezvládli ani penaltový rozstřel (3:3, PK 3:5).