Komentář k I. kolu

27.08.2012 09:35

 

Tachovsko - Fotbal-II. třída: V úvodník kole padlo 33 branek, nejvíce v Maršových Chodech (7).

 
 
 

 Fotbaloví příznivci se po krátké letní přestávce dočkali. O víkendu byl zahájen okresní přebor druhé třídy a zápasy úvodního kola skončily podle očekávání.

Do ochozů prvního kola přišlo 270 příznivců, kteří měli možnost vidět třiatřicet branek. Nejvíce jich padlo v utkání Částkov – Lom (7). Nejméně (2) jich viděli v Sulislavi. Napomínáno bylo dvacet hráčů, vyloučený nebyl nikdo. Hattrick si nezapsal nikdo, po dvou brankách vstřelili bezdružický Sládek a Korynta, damnovský Šály a  Boček z Částkova. Statistika kola je bez zápasů Kšice – Černošín.

V Maršovkách se domácí Hraničář prosadil proti Lomu a potvrdil tak úlohu favorita. Skóre utkání otevřel ve dvacáté minutě zkušený Veleta a další branku přidal kanonýr Částkova Boček. Hosté sice snížili Petráškou, ale Hraničář hned po přestávce kontroval. Nová akvizice domácích Mihál zvýšil vedení svého celku a i když Lom ještě snížil, poslední slovo měli domácí borci (5:2).

Od Kostelce se v Damnově čekalo více. Hostům se nepovedl vstup do utkání a už po necelé půlhodině prohrávali 3:0. Dvěma góly na sebe upozornil Šály, Kosteleckým svitla naděje při snížení na 3:1, ale Škalban ji rychle zhatil. Hosté dali výsledku kosmetickou úpravu až v poslední minutě utkání (4:2).

Nováček ze Studánky zajížděl k premiérovému startu do Sulislavi a své příznivce mile překvapil. V utkání se projevila slabina obou celků a to je střílení branek. Dynamo šlo v 17. minutě do vedení a tento hubený náskok drželo prakticky celé utkání. O dělbě bodů rozhodl minutu před koncem střídající Hrad. Zklamaní hosté pak nezvládli penaltový rozstřel (1:1, PK 3:0).

Přesto, že Deník v sobotní pozvánce „poslal" borské fotbalisty k utkání do Konstantinek, hrálo se v Boru a příznivci mohli vidět dramatické utkání. Lázně v něm dvakrát vedly, přesto odjely z Boru bez bodů. Úvodní branku zápasu dal hostující Kolářský, ale domácí rychle vyrovnali. Po přestávce se situace opakovala jako přes kopírák a rozhodnutí přišlo minutu před závěrem, kdy se trefil borský Michl (3:2).

Tachovská rezerva cestovala ve stejném termínu v jakém hrálo své domácí utkání první mužstvo a do Plané tak odjelo jedenáct statečných. Plánští ale zklamali a proti Tachovanům tahali výsledkově za kratší konec (1:3).

Tahák kola a „sousedské" derby se hrálo v Bezdružicích. Domácí Jiskra se ze sestupu rychle otřepala a nováček ze Záchlumí měl před sebou těžkou překážku. Motoru vyšel úvod, do vedení šel už v první minutě zásluhou Bauma a domácí se dlouho trápili. Jiskře ale vyšel závěr poločasu a vstup do druhého. Zásluhou Sládka otočila skóre a drama pokračovalo. Nováček soutěže „kousal", bojoval o vyrovnání, ale dva slepené góly Korynty v poslední desetiminutovce rozhodly (4:1).

Kšičtí nechali v utkání proti Černošínu zapomenout na svou špatnou koncovku z podzimu a naplnili tak předzápasové prognózy (3:1).

Fakta k zápasům a sestavy najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.