Komentář IV. kolo

17.09.2012 10:26

 

Největší překvapení kola se zrodilo v Bezdružicích, kde se dosavadní lídr soutěže musel sklonit před celkem Kšic. Další zklamání zažili příznivci Konstantinek a nečekala se ani jasná prohra Boru. Penaltový rozstřel viděli příznivci v Damnově.

Do ochozů zavítalo 414 příznivců. Nejvíce jich přišlo v Černošíně (84) a nejméně v Záchlumí (40). Rozhodčí napomínali patnáct hráčů a jediným hříšníkem, který viděl kartu červenou, byl Jakub Líbenek z Lomu.

Záchlumský Motor nastoupil po výhře v Damnově proti největšímu favoritu přeboru a Tachované to také potvrdili. Do vedení šli už v 11. minutě zásluhou M. Šáchy, ale nováček ještě do přestávky stačil vyrovnat. Hostům se povedl vstup i do druhého poločasu a když přidali další branku, zdálo se být rozhodnuto. V závěru ještě zdramatizoval utkání Štrejn mladší, ale Tachov už výhru uhájil (2:3).

Vedoucí celek Bezdružic potvrdil střeleckou formu, ale hosté ze Kšic ho přestříleli. K výhře Jiskry nestačily ani tři vstřelené góly. Domácí šli sice do vedení, ale za tři minuty bylo srovnáno, hosté výsledek dokonce otočili a získali dokonce tříbrankové vedení. Jiskra finišovala, v 77. minutě snížil Korynta svou druhou brankou v utkání na rozdíl jednoho gólu, ovšem to bylo ze strany domácích vše (3:4).

Borští mladíci odjížděli do Kostelce s nálepkou favorita, ale ta se rozplynula ještě do přestávky. Domácí dvakrát skórovali, ve druhém poločasu přidali třetí gól a zaslouženě získali tři body (3:0).

Černošínští hodně potrápili jasného favorita a měli blízko alespoň k zisku bodu. Hraničář měl díry v obraně, které dokázali domácí využít dokonce k dvoubrankovému vedení. Hosty opět spasil dvěma góly kanonýr Boček (2:3).

Jedno z velkých překvapeních se zrodilo v Lázních, kam přijel Lom. Hosté v předchozích kolech nebodovali a také proto je jejich výhra překvapující. Konstantinky se po debaklu v Maršovkách nevzpamatovaly a jejich příznivci zažili další šok. Úvod zápasu žádnému kolapsu nenasvědčoval. Lázně se už ve čtvrté minutě ujaly vedení, ale po půlhodině hry srovnal Stec. Obrat dokonal v 56. minutě Karas a překvapení bylo na světě. Domácí se už nedokázali vzpamatovat. Lom i bez vyloučeného Líbenka těsnou a cennou výhru ubránil (1:2).

Jediná remíza se zrodila v Damnově, kam zavítal tým Sulislavi. Zápas dvou celků, kterým se zatím nedaří podle jejich představ byl festivalem neproměněných šancí hlavně na straně domácího celku. Po vyrovnaném poločasu, kdy se nejdříve trefil Butorka a Sulislavští odpověděli Hanzlíkem, už další branka nepadla a v penaltovém rozstřelu slavili úspěch hosté (1:1, PK 2:4).

Studánka si zatím ve velké míře vybírá nováčkovskou daň a na body stále čeká. Také v utkání s Planou tahala za kratší konec. Domácí koncovka je žalostná a jedinou branku prvního poločasu padla do sítě Dynama, kdy se trefil Kulíř. Po změně stran přišly dva slepené góly Plané a bylo rozhodnuto. Naději vykřesal v 74. minutě domácí Lončík, ale o minutu později Dynamo inkasovalo počtvrté a bylo rozhodnuto (2:4)