I. utkání baráž 24.6.2011

27.06.2011 12:14

Fotbalisté S. Kšice udělali důležitý krok k záchraně. V prvním barážovém utkání porazili třetí nejlepší mužstvo okresní soutěže III. třídy TJ Kladruby. Na místním hřišti pod klášterem zvítězili 0:3 a kladrubskému celku se tak naděje na postup do přeboru pomalu rozplynuly.

 Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a hráče svazovala nervozita. Hrálo se převážně mezi šestnáctkami bez vážnějšího ohrožení branek. První akce stojící za zaznamenání přišla ve 14. minutě a a jejími propagonisty byli Kšičtí. O dvě minuty později už ale byli hosté úspěšní a zásluhou Volfa šli do vedení – 0:1. Po inkasované brance se domácí rychle otřepali a více se tlačili do útoku. Kšice tak měly více prostoru k protiútokům. Po jednom z nich skórovali, ale radost jim zkazil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Vzápětí se do dobré střelecké pozice dostal domácí Hollý, ale gólman Brzobohatý byl na svém místě. Hosté působili fotbalovějším dojmem a byli nebezpečnější. Ve 30. minutě jen konečky prstů vyškrábl Jamriška střelu I. Šetlíka na rohový kop a úspěšný byl i dvě minuty na to, kdy bravůrním zákrokem zneškodnil trestný kop Kasla. Ve 38. minutě už ale kapituloval po akci K. Dýdka, ovšem podruhé jej „zachránil“ asistent rozhodčího (ofsajd). Zmar v koncovce domácího celku potvrdil ve 41. minutě střelou nad branku Hollý.

Domácí vstoupili do druhého poločasu lépe, ale do zakončení se dostávali jen sporadicky. V 52. minutě zahrávali hosté rohový kop a a zkušený Kasl poslal hosty do dvoubrankového vedení. Po hodině hry přišel nedovolený zákrok Kladrub ve vlastní šestnáctce a Kasl poslal domácí do kolen – 0:3. Přesto domácí bojovali a Kšičtí překvapivě neměli v této fázi utkání hru ve své moci a často chybovali. Kladrubští toho ale k zdramatizování zápasu nevyužili, jejich největší příležitost zahodil sám před gólmanem Kertys. Domácí se nedočkali ani čestného úspěchu a v posledních pěti minutách už Kšice opět kontrolovaly hru. Před nedělní odvetou mají k záchraně hodně blízko a jen málokterý fotbalový příznivec pochybuje při momentální výkonnosti obou týmů o zvratu baráže ve prospěch Kladrub.